Äntligen

är hallen färdigmålad! Det har varit kraftiga förseningar med arbetet men nu så är det klart! Hurra! Kommer att titta på ett par korgar som jag vill ha på väggen, det är det som är kvar. Nästa projekt är omtapetsering av röda rummet. Ber till högre makter eller nå´t om att det inte ska bli några förseningar.....

Henry

är en bryggödla som bor på ett zoo i Nya Zeeland. Han är ca 111 år och varit i fågenskap ca 40 år. Bryggödlan är starkt utrotníngs hotad så därför har de fångat in honom för att ha till avel. Han har fått många läckra honor till sig men han bitar dem bara och är inte alls intresserad av sex. De la in en annan hanne så att Henry skulle bli svartsjuk men Henry höll på att bita ihjäl honom också! Det tog flera år för den bitne att läka. Häromåret fick Henry en tumör som botades och efter denna operation blev han "snäll"! Han bet inga andra ödlor så Mildred (en ödlepingla) släpptes in hos Henry. Han är nu en stolt pappa till ett gäng småödlor!
Det jag undrar över om min Freddy (rysk stäppsköldpadda) kan han bli snäll också? Han biter alla andra paddor han kommer nära. Vuxna paddor, pinglor och även små ungar. Han ska kanske också sövas och opereras så han kan umgås med andra paddor....
Här tar Freddy sig in genom skiljeväggen till pinglorna

Lite blandat

Var på begravning igår och det var såklart sorgligt men det blev även ett ljust minne. De anhöriga hade valt att ha musik av Björn och Benny, Simon and Garfunkel och några till. Det var enbart en psalm och prästen talade direkt till de anhöriga. Det var en fin förrättning som passar i tiden.
 
Fick en fågelholk idag av min granne Gösta 88 år. Han har snickrat ihop rätt många under sommaren som han sätter upp eller delar ut. Jag har två alternativ, antingen klättra upp i ett träd här eller att den blir uppspikad i Dalarna. Har bestämt mig, den får åka upp till de mörka skogarna. Visst är den fin?

Har även gjort ett kort medans jag väntar på att målarfärgen ska torka. (Håller på att måla om i hallen) Jag hoppas att inte Lukas läser min blogg för att han ska få kortet när han snart har namnsdag!