Julen 2010 till handlingarna

Nästan i varje fall. Julaftonen var precis som en julafton ska vara. Massor av snö, kyla, tomte och en massa godis.....
På förmiddagen så gjorde Lukas och jag oss färdiga. Vi började med foundation

därefter lite ögonskugga

och som avslutning rouge

sen var vi redo för Tomten.
Vi stod i fönstret när herr Tomte kom, som var rödklädd och med en fin lykta. Lukas var så taggad att han höll på att svimma av....
Då bultade Tomten på dörren och kom in. Tänk vilken lycka! Tomten finns, sådetså! Tomten var jättesnäll, han hade massor av julklappar med sig. Jag fick bl.a ett paket från Frank!  

Bild lånad från:tele2

Och en jättefin bok! Me love!
God fortsättning!!

God Jul!!

Nu är allt under kontroll eller rättare sagt inte! Men det gör inget för förhoppningsvis kommer det fler jular, ca 350 st till. Jag har tänkt att bli sådär ungefär 400 år. Det är väl inte omöjligt? Men jag har gjort det viktigaste: chokladtryffel med lime! Ska göra med saffran också men jag tog en liten bloggpaus.
Min förkylning är bättre så ett par dagar till så är jag på banan igen. Men det blir en jul med köpesaker. Inga egna sillar etc, har inga krafter över till det. Men som sagt det gör inget för det viktiga med julen är ju, julklapparna.... Undrar av VEM jag får halsbandet från Tiffany....? ;-)
Jag tog en promenad för första gången på över en vecka. Ville få lite frisk luft och ta några grankvistar. Pulsade in i skogen såg alla djurspår. Stackars djuren, det verkar som att de kommer få en lika lång och för många en plågsam vinter. Läste i SN idag att en markägare plogar upp en väg fram till maten han lägger ut. Djuren är redan så trötta och energin till att ta sig fram till maten kan faktiskt vara förödande. Det finns bra människor som tänker på "allt"! Det gör mig glad!

Bild lånad från internet.

Däckad!

Var på julbord på Stjärnholmsslott. Underbart vackert, massor av snö, marschaller överallt. Satt där och plötsligt började jag frysa. Jag skakade så jag knappt kunde hålla i besticken. Jag gjorde allt för att det inte skulle synas. Men jag tänkte: "ska jag få feber"? Det har jag inte haft sedan 1993. När jag äntligen kom hem så visade termometern på 39.8 gr så det var bara att åla sig i sängen. Jag kunde knappt gå rakt. Har legat helt däckad i fem dagar men idag (dag 6) har jag varit lite på benen. Är definitivt inte återställd, är helt slut i kroppen med en aning temp förhöjning. Men jag måste ut och skotta åt grannen Gösta (snart 86 år) så han slipper krypa ut. Han har hållt ställningarna märkte jag i morse. Det var väldigt snällt Gösta! Har sagt åt honom att inte skotta för det gör jag. Men jag hade inte räknat med att ligga i närmare 40 graders feber i fem dagar. Och snön har bokstavligen vräkt ned! Enbart idag har det kommit ca 30-40 cm och klockan är bara 15 än.

Bild lånad från internet.

Så nu halvligger jag i soffan en aning stressad. Alla julklappar är inte klara. Har inte handlat en endaste julmatsgrej. Inte bakat, har inte gjort ett dugg... Måste även hämta bilen i Linköping. Osv tja det ordnar sig nog....