3-d undersökning

Idag är det dags! Helén ska på 3-d koll och de tänker inte ta reda på vilket kön nya bebisen har. WHY? I want to know! Jag ÄR jättenyfiken! Så är det. Vill ju gärna kunna köpa lite blått eller lite rosa. Borde finnas en klausul att mormödrar har rätt att ta del i sådana beslut, lägga in ett veto helt enkelt!
Har fått en tid på tuttklämmarröntgen. Det är så bra att i vårt land gör dessa undersökningar på alla kvinnor. På Irland görs det inte hos kvinnor under 50. Det "roliga" är att tuttröntgen är lite av en klasskillnadsundersökning, lågutbildade går inte lika frekvent som högutbildade. Konstigt! Vill inte dessa kvinnor också leva länge? Det kan inte vara kostnaden, bara 100 kr vart annat år. Det måste finnas en annan orsak, men vad?

Bild lånad från:inga.blogg.se/images/2008/mammografi_12036058

Nu ska jag inte "leka" med datorn längre, måste arbeta också. Har till uppgift idag att redigera en hemsida, mycket att skriva och det är inte lika kul......
Fast ett skräp att visa hinner jag med!!

Resan hem

Nu när "alla" är rädda för den stora (?) farsoten, influensan så undrar jag hur dessa tänker? Igårkväll när jag åkte hem så satt jag bakom en man som hostade och nös rakt ut i luften! Satt även framför en man som gjorde likadant. Vet inte folk att man nyser/hostar i armvecket? Jag har sett på nära håll hur folk nyser i handen och "kladdar" med den överallt! Jag är hundra på att det är just dessa som är livrädda för exempelvis svininfluensan! Fattar de inte att det är just DE som sprider smittan! Folkvett tack!

Några bilder "by request"! Tack Suzanne för plommonen, de är nu "marmeladiserade" i fina burkar!
Här är Peggy snart sju år. De större är Ann´s sydamerikanskor Molly o Dolly.Här är alla sju skalhögar!
Tack Ann för att du tar hand om Paddorna när jag är borta! Puss puss

Hösten är här
Det är redan mitten av september. Igår var det den 11:e, ett datum som ingen kommer att glömma och ingen FÅR glömma det heller. Konstigt det här med minnen. Jag minns inte när Estonia sjönk. Måste tänka igenom det men kan inte bombsäkert säga att det var 1994 (28/9). Anna Lind dog den 11/9 och sen var det ett vansinnes dåd i Värmland då en man mördade ett barn på ett dagis, det var också den 11:e. Tror jag, är ej säker. Och efter en googling så såg jag att Ronnie Pettersson dog just den 11/9. Jag minns året -78 för jag hade salmonella då. Hade varit ned en sväng till Grekland och fick denna "gåva" därifrån... Fick ligga på infektion någon vecka och jag hade inget för mig än att titta på tv hela dagar och nätter. På den tiden var det just inga tv-program på dagarna, inte heller några efter midnatt så den saken har blivit bättre.

Lukas och jag, vi leker med kameran.