Jag är utestängd!

Min hotmail funkar fortfarande inte, kommer inte in på någon av bankerna, apoteket m.m. Jag kan inte kommentera andras bloggar dvs helt avstängd från yttervärlden!
Det har varit första advent, igen. Var ju häromveckan jag tog fram alla de fina sakerna som blir till skitsaker som ska ner i kartongerna efter jul!
Var till Oxelösund för att gå på adventsgudtjänst. Vad hittar jag? En tom kyrka, inte ens en liten gudtjänst i närheten. Har kyrkan dragit ned på dem? Är det bara it-högmässor som gäller nu? Tur att jag inte betalar kyrkoskatt för då hade jag blivit riktigt upprörd......
Jag har en glad sak att berätta: Hagge är tillbaka! Efter ett år av frånvaro. Början på förra veckan stod han där. Jag stannade och vi pratade lite- Jag frågade var han har varit, han svarade lite undvikande något om fruntimmer. Sen blev han skrämd av en cyklist och flög iväg. I torsdags när jag gick förbi igen då satt han på en gren i buskaget vid ån, vi nickade bara men jag blev så glad! Han är tillbaka!

Att bada landsköldpaddor det gör man för de ska bli arga och då gör de sina behov. Framförallt mina Paddor som är bergsdjur så de kommer nästan aldrig kontakt med vatten förutom vid regn. Hursomhelst så när jag badar de mina så gräver alla för att komma därifrån utom Debby! Hon tror att det är ett SPA, hon sträcker ut sig och somnar nästan omgående. Och gör sina behov på golvet....

Lite skräp och en sopskyffel;)! Jag har gjort genomskinliga kort också, de syns inte så bra här men jag kommer att göra fler för det var jätteroliga att göra. Och snabba!


Storleken har betydelse!

Jag fick denna julstrumpa av Wimsan! Tack snälla plus alla de andra presenterna, me LOVE! Så nu Tomten, jag kommer att hänga den vid köksfläkten och jädr-r om den inte är fylld med julklappar så säger jag så här: Jag vet var du bor!!!

Om någon har missat min önskelista så är den väldigt lik Peggy´s önskningar. Förutom gurktårtan!

Jag är så kär!

Åh vad jag tycker om min Kitchen aid! Jag kallar den "Martha" efter min guru. Jag har blivit en hejare på att göra sega maränger med choklad i. Recept efter Martha såklart. De är inte som vanliga maränger genom att man måste vispa så länge och i ett varmt vattenbad i början. Jag skulle aldrig göra dessa gobitar om jag inte hade maskinen! Jag är så kär i den just nämnda maskin! Undrar vad en psykiater skulle säga om det?


Och jag undrar vad min doktor säger om min kärlek? Det blir en massa äggulor över och av dem gör jag omelett. Gärna med gräddstuvade kantareller, mums! Men mina blodfetter.... Får ta en extra timme på motionscykeln!
Här är recpetet:
7 st äggvitor, helst ekologiska
5 1/4 dl socker
Vispa detta hela tiden i ett varmbad tills smeten är ca 60-65 grader. Fortsätt sen att vispa tills smeten är kall och det tar en tid. Gör inga avbrott i vispningen!
Smält ca 100gr choklad. Jag har testat mörk och ljus plus lite blandade sorter. Ta choklad som ni tycker om. Låt det också svalna. Vänd ned chokladen försiktigt i smeten. Klicka ut nio "bollar" de blir väldigt stora. Grädda i 130 gr i ca 45-55 min.
Stäng in er sen med en kopp kaffe och en spännande bok!
Här är de små älsklingarna!