Tisdag

Nyköping eller ska jag skriva Chicago? En anledning att jag flyttade från Uppsala bl.a var för att det var så mycket våld där. Sen jag flyttade hit har det skett tre mord och kravaller gånger flera. Ja lugnt och skönt i småstaden.... Inte! Det är riktigt otäckt med kravallerna. De är de oskyldiga som kommer i kläm. Som vanligt. I mars så blev en kvinna svårt sparkad och i lördags höll min dotter på att få en lysgranat på sig. Det var mitt i lördagsshoppingen som kriget utbröt. Tänk alla små barn som är ute då, jag blir lite arg.
Jag och Ann var till metropolen Stigtomta på julmarknad i söndags. Hade lite svårt att få till någon julkänsla men å andra sidan så åkte jag dit för att hälsa på mina "fröknar". Mia och Susanne hade ett bord där med sina smycken och kort. Nice!!!! Jag vill jättegärna fortsätta med skräpkursen(?) men i nov/dec har jag rätt mycket att göra med civilförsvaret. Många möten på kvällstid under nämnda period. Har jag nämnt att jag är FRG-ansvarig!!!!????? Låter så fint, tycker jag.

Fredag

Först vill jag tacka Ann och Helén för presenterna. Man kunde nästan tro att jag fyllde jämt, typ 100 eller så. Jag fick bl.a ett underbart pärlhalsband. Saltvattens så klart, det är dyrt jag menar fint! Jag har länge önskat mig riktiga pärlor och nu har jag det! Hurra!
ps. Halsbandet fick "sova" på nattduksbordet.....
När jag var liten, då jag hade fått något nytt så lade jag det under kudden. Minns när jag var sju år och hade fått ett par skridskor. Ska bara nämna att jag inte sov så skönt.....


Jag har fått både guld och diamanter av Dubbel-S. Han var snäll med just det. Jag fick en annan present som kanske inte var lika romantisk men den är väldig användbar.


Just det en Black & Decker. Min svärson är avundsjuk på den. Då tar jag fram min B&D så Daniel får titta på den. Bara titta!
Visst är den fin?

Jag har varit på kurs i Tylösand för civilförsvaret. Jag visste knappt vilken kurs det var för ordförande sa bara åt mig att "du ska åka"!  Långa dagar från 08 till 21 varje dag. Så jag/vi hann inte se något annat än hotellet och som var fint med havet utanför.  Anläggningen hade varit en militärförläggning tidigare.
Måste berätta att jag lärde mig massor. Kul! Vi inom cff här i O-d, vi gör inte lika mycket som de andra föreningarna. Men nu ska det bli ändring. Genom denna kurs så är jag nu ANSVARIG! Hmm Carina Lundquist Oxelösunds Civilförsvarsförenings FRG-ansvarige! Jisses, vad fint det låter. Ja om man kan uttala det i snabb takt vill säga...
Måste även säga att jag frotterades med en massa kändisar också.?! Så ja nu känner jag Bert Karlsson, Charlotte Perelli, Nordman och alla andra i schlager svängen.
(På riktig så träffade jag en låtskrivare till kända artisters pappa)
Sen var det en annan som brukar vara med på tv ang Swedint. Han har varit officer och nere i Bosnien. Vilka kretsar jag rör mig i........

Jag klagar ju på blåsten här uppe. För när jag måste trampa i nedförsbacken då blir jag lite sur. Men det är nästan vindstilla om jag jämför med hur det blåste i Tylösand. Ja där blåste det ordentligt, havet var alldeles skummigt. När jag åkte tåget (naturligtvis första klass) efter kusten där nere så var träden väldigt vindpinade. Det är träden här uppe också men inte som där nere. De låg nästan ned. Jag ska kanske inte klaga på "skitblåsten" här!


Tisdag

Ja idag fyller jag äntligen 23 år! Eller är det mer? Det kan det väl ändå inte vara. Det var ju alldeles nyss som jag ringde på dörren till mitt första arbete som nyutexaminerad. Minns så väl känslan: "hjälp det här kan jag inte klara av. Tänk om de är farliga" osv osv. Jag stannade kvar i 25 år på samma arbetsplats. Jag bara älskade mitt arbete med dem som var längst ned i samhällsklassen, mina missbrukare. Ja jag saknar dem!
Jag har blivit med en padda till. En grekisk dam som nu heter Betty. Hon hade två alternativ, att bo här eller avlivas denna vecka. De förra ägarna köpte henne som en liten padda men de gav henne mat som inte en sköldpadda ska ha. Hon är uppfödd på bl.a hundmat. Hennes skal är alldeles deformerat och det är så tjockt. Hon har svårt att gå. Blir lite arg över hur de behandlar dessa små raringar. Men hon är så söt i ansiktet, hon är pigg och nyfiken. Om någon vill ha henne så hör av er men då måste hon få ett "bra" hem.
I söndags när jag var ute med paddorna var det första gången för Betty att vara ute i år. Det är INTE snällt! 

Betty
Ja nu har vi Freddy, Debby, Buddy, Peggy, Betty, Molly, Dolly ( det två sista är Ann´s paddor). 
Ja jag kommer att sluta som en tidningsnotis "åldrig kvinna hittad död med 79 sköldpaddor" eller så.......

Jag har skräpat också. Det är så jättekul på denna kurs, jag får verkligen lära mig saker. Stor skillnad med denna kurs och den förra jag gick. Mina fröknar är så underbara! Tack, Susanne och Mia!